Gönderen Konu: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım  (Okunma sayısı 17435 defa)

vlkanaydin

  • Kurucu
  • Onursal Rehber
  • *****
  • İleti: 7.311
    • Denizrehberim Forumu
  • Ad Soyad: Volkan Aydın
  • Bulunduğu İl: Bursa
  • Doğum Yılı: 1991
  • Tekne Adı: Suerte Vogo
Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« : Eylül 28, 2014, 10:09:53 ÖS »


Drankara nickli üyemiz Levent Bey'in fikri üzerine..



"İnternette taradığımda Amatör Tekne Yapımcılığı ile ilgili bir derneğe rastlayamadım. Bu konuda bir bilgisi olan var mı amatör tekne yapımı ile ilgili işişleri bakanlığından herhangi bir derneğe rastlayamadım..

Eğer bu konuda aktif bir dernek bulunmuyorsa yada aktif değilse ki değil gibi gözüküyor amatör tekne yapımcılarınını bir çatı altında toplanması için dernekleşme önerim olacak.. Su an aktif bir vakıfta yönetim kurulu genel sekreterliğim ve mütevelli üyeliğimle beraber tıbbi bir dernektede üyeliğim devam ediyor, az çok bu işleri biliyorum. Dernekleşerek amatör tekne yapmayı planlayan, bilgi, becerileri ve deneyimlerini başkalarıyla paylaşmak isteyenleri böylece bir çatı altında toplamış oluruz.. Bu konuya site üyeleri nasıl bakıyor 

Benim önerdiğim isim bu:

"Amatör Tekne Yapımcıları Derneği" veya "Amatör Tekne Yapım Derneği"
Kısaltmasıda: "ATYD"

 Eğer karar verilirse billikte uygun bir dernek tüzügü hazırlayarak 7 kişinin katılımı ile dernek kurup üye alabiliriz. Bu sayede çeşitli illerde ileride yerlerde kiralayıp veya sponsorluk veya bağış olarak alarak amatör tekne yapım alanları oluşturabiliriz. STK (Sivil Toplum Örgütü) üyesi olarak sadece tıbbi alanda değil başka sosyal alanlarada girmekte yarar olugunu düşünüyorum.  İçinde görevli olarak bulundugum vakıfta dernekte tıbbi agırlıklı nede olsa..
Dernekleşmede önemli olan "güvenilir" 7 kişinin bir araya gelmesidir. 7 kişi ile dernek oluşturulduktan sonra (Merkez istanbul veya izmir olabilir) çeşitli illerde temsilcilikler açılabilir. Amatör tekne yapımı konusunda meraklı olan kişiler dernek çatısı altında toplanarak gelecekte illerde amatör tekne yapım yerleri oluşturulabilir. Sonuçta bu bir hobi.. ve en büyük sorunda yer...
Maille bana ulaşanlarla bu konuyu tartışabiliriz..



23.11.2004 tarihinde yürürlüğe giren 5253 sayılı Dernekler Kanununun 2. maddesinde derneğin tanımı;

" Dernek: Kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere, en az yedi gerçek veya tüzel kişinin, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek suretiyle oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip kişi topluluklarını” olarak yapılmıştır.


Aşagıda iç işleri bakanlığında kaytlı bulabildiğim denizcilikle ilgili dernekleri görebilirsiniz.


İş İŞleri Bakanlığında Kayıtlı Dernekler:

Yeni Kütük Numarası Kütük Numarası Dernek Adı Bulunduğu Şehir ---
227711 7-20-5 ANTALYA TEKNE İMALATÇILARI DERNEĞİ ANTALYA-Merkez Seç
282204 67-21-51 BATI KARADENİZ TEKNE İMALATÇILARI DERNEĞİ ZONGULDAK-Merkez Seç
228403 35-33-143 İZMİR TEKNE İMALATÇILARI DAYANIŞMA DERNEĞİ İZMİR-KARŞIYAKA Seç
122095 7-15-148 MANAVGAT IRMAĞINI BOT VE TEKNELERİNİ KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ ANTALYA-MANAVGAT Seç

283296 34-121-88 YAT VE TEKNE ENDÜSTRİSİ FEDERASYONU İSTANBUL-ŞİŞLİ Seç


139375 34-112-140 AMATÖR DENİZCİLİK FEDERASYONU İSTANBUL-BAKIRKÖY

102649 43-11-190 AMATÖR BALIK AVCILIĞI DERNEĞİ KÜTAHYA-Merkez Seç
178043 44-8-27 AMATÖR BALIKÇILAR DERNEĞİ MALATYA-Merkez Seç
288068 33-21-109 AMATÖR BALIKÇILAR VE ÇEVRECİLER DERNEĞİ MERSİN-YENİŞEHİR Se

214116 17-10-53 AMATÖR KIYI BALIKÇILARI DERNEĞİ ÇANAKKALE-Merkez Seç
229629 55-17-124 AMATÖR OLTA BALIKÇILARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ SAMSUN-BAFRA

234044 26-11-107 AMATÖRCE BALIK TUTMAYI SEVENLER DERNEĞİ ESKİŞEHİR-Merkez

188023 7-15-180 ANTALYA AMATÖR SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞI YARDIMLAŞMA VE YAŞATMA DERNEĞİ ANTALYA-Merkez


Dernekleşme sayesinde yapılan faaliyetler bir düzen içinde yürütülecek. HAzırlanacak dernek tüzügünde belirtilen faaliyetlerin gerçekleşmesi öncelikli hedef olacak. Mesela ileride amatör tekne yapımcıları için yer sağlanması, uygun koşulların hazırlanması dernek faaliyetlerinde yer alabilecek. Dernege uye olanlar bu yerlerde ortak teknelerini inşaa edebilecek..
Aynı çatı altında değişik şehirlerde dernek üyeleri ortak aktiviteler gerçekleştirebilecek. Bir araya gelerek bilgi aktararımında bulunabilecek. Dernek çatısı altında resmi kurum ve kuruluşlarla, diğer dernek ve vakıflarla işbirliğine gidebilecek. Sosyal sorumluluk projeleri dernek çatısı altında gerçekleştirilebilir. ileride dernek üyelerine kurslar düzenlenebilir mesela tekne yapım, yelkenli kullanımı ... gibi.. Dernek olarak belli işyerleri ile anlaşarak dernek üyelerine dışarıdan alınmasına göre daha hesaplı malzeme saglayabiliriz. Dernek bünyesinde ortak aktiviteler planlanabilir. İllerde il temsilcilikleri oluşturularak katılım arttırılabilir. Gelecekte eğitim yerleri, lokaller ve amatör tersaneler oluşturulabilir.

Bunlar dernek olara yapılabileceklerin sadece birkaçı.. yapılabilecek çok fazla şey bulunmakta.. Benimde gelecekte dernek çatısı altında planlamayı düşündüğüm bazı projelerim bulunmakta.. Önemli olan bir yerden başlamak.. Dernek merkezinin istanbul olması da ayrıca uygun olacaktır.. İzmir ve Ankarada temsilcilikler oluşturabiliriz..

Önemli olan 10-15 kişilik çekirdek ekibin oluşturulması... Bu kapsamda da bu işe gönüllü olabilecek kişilerin bulunması gerekmekte..

Benim bu dernekleşme çalışmalarındaki amacım amatör tekne konusunda çaba gösterenlerin bir çatı altında toplanmasının sağlamasıdır. Sivil Toplum Örgütü haline gelemezsek bir yol alınamayacagı aşikardır. Endtas sitesini uzun süredir izliyorum. Belli seviyede kaldığını farkettim. Önemli olan bir arada ilerleyebilmektir.. İşte fikrimin temel kaynagı budur.
Ne kadar Site içerisinde dışarıdan da gerekirse girişinin engellenebilecegi bir forum bölümünde dernek tüzügü konusunda çalışmayı öneriyorum. Bu olanak dahilinde degilse uyesi oldugum vakfın forum sitesi içinde dısa kapali bir yer olusturabilirim. Bu konuda ozkal beye de sizin bana gondermis oldugunuz mailide iceren mesajı ilettim..

Bu konuda gorev almak isteyenler benimle iletisim kurabilirler."
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!

drankara

  • Yeni Rehber
  • **
  • İleti: 30
    • Gezginim
  • Ad Soyad: Levent Göçmen
  • Bulunduğu İl: İzmir
  • Doğum Yılı: 1976
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2014, 11:35:12 ÖS »
Bu mesajı 2008 yılında üyesi oldugum endtas isimli forum sitesinde yazdığım mesajdı. Ben ozaman ortaya bir fikir atmıştım.. Geçmişte yaşadığım bir anıyı aslında mesajımda sizlerle paylaştım.. Sitede daha önce görüştünüz mü, konuştunuz mu bilmiyorum ama eğer görüşülüp koşusulmadıysa da bir yerden başlanabilecek bir calışma diye düşünüyorum.. madem bukadar kişi bir site altında bir araya gelebilmiş, üzerinde düşünülürse, içeriği düzgün kurulursa, katılım olursa hayata geçebilecek bir calısma niye olmasın ki ? Bu stk yı ozaman kurma nedenlerim arasında illerde amatör teknelerin yapılabilmesi icin yerlerin de oluşturulmasını amaçlarımdan birisiydi.. Tek kişi olarak böyle bir yer alıp fazla fazla para vermek yerine ortak malzemelerin alındığı bir yeri dernek catısı altında alınan yer ve malzemelerle cüzzi bir ucret karsılıgında dernegin diğer uyelerin de katkılarıyla teknelerin yapılmasına hayır demeyecegini düşünüyordum.. 2008 yılında yukarıda da yazdığım gibi bu olmadı..  2008 veya devamındaki yıllarda dernekleşemedik.. Zaten sitede mesajlaşmada pek olmadı.. o yıllarda bu gerçekleşmedi ama bundan sonra niye olmasın ki.. ben ortaya tartışılacak bir fikir attım..  isterseniz bu bölümde bu fikri tartışalım.



Sitenize yazdığım mesajın tamamı aşağıdaki şekildedir..

Siteye yeni üye olduğuma göre Öncelikle merhaba diye mesajıma başlamak istiyorum. Nikim drankara olsa da aslen İzmirliyim.. İsmim Levent.. Hekimim.. Bir izmirli olarak üniversite yaşantıma kadar izmir Karşıyaka'da yaşadıktan sonra 1994-2001 yılları arası Eskişehir'de üniversite hayatı, 2002-2013 yılları arasında da Ankara'da çalışma hayatı derken en sonunda tekrar İzmir sınırlarına gelerek Dikili'ye yerleşip deniz e kavuşma fırsanına tekrar eriştim. Ankara da Amatör Kaptanlık Belgesini Ankara Yelken Kulübünde Mogan gölünde pirat üzerinde yelken denemeleri ve kulübün düzenlediği yelken eğitimi amaçlı Bodrumda 3 günlük bravia 37 sınıfı bir yelkenlide aldıktan, ve tabii ki de sınava girip belgeyi aldıktan sonra bir izmirli olarak daha fazla denizsiz bir memlekette yaşayamayıp geçen yıl şanslı bir kura ile Dikiliye gelmiş oldum.
Şanslı kura diyorum, çünkü yıllardır datçadan başlayıp akçaya kadar tüm sahildeki hastane ve sağlık ocaklarını, 112 merkezlerine tayin isterdim ancak 2003-2013 yılları arasında hiçbir kurada sonuca ulaşamazken 4 tercihim de izmir in sahil bölgeleri olan bir kurada Dikiliyi tutturmam benim içinde süpriz olmuştu.. Son 1 yıldır eşim ile birlikte İzmir Dikili'de yaşıyorum.. Bir problem çıkmadığı sürecede yerleştiğim bu güzel ilçede yaşamaya devam etmeyi planlıyorum.
 İlginçtir bu siteyi yeni keşfettim. Neden ilginç diyorum çünkü zamanında ki tekne yapımı ile ilgili ilk olarak endtas isimli siteye sanırım 2007 yılıydı diye hatırlıyorum, üye olmuştum. Ozaman Ankarada dik yaşıptır yöntemiyle D4 yapmayı planlıyordum. Tabii, çalışma hayatı, yapılacak yer sorunu, ankarada yapılacak bu küçük yelkenlinin izmirde deniz ile buluşmasının zorluğu ve maliyetini düşününce ozaman kullanılacak malzemelerin ankaradan tedariği ile ilgili maliyet araştırmasını bile yapmış olmama rağmen bu sevdadan vazgeçmek zorunda kalmıştım. Şu anda da kendi teknemi yapma düşüncem gelecekte yapmayı planladığım bir hedef halinde aklımın bir köşesinde durmakta..
 Aynı site içinde 2008 yılında Amatör olarak tekne yapmayı düşünen ve de bunu hayata geçirenleri bir araya getirmeyi planlamış ve yine bu amaçlada aynı site icinde dernekleşme önerisinde bulunmuş, dernek ve vakıf yönetiminde görev almam ve çeşitli stklarda üyeliklerim bulunduğu için (Türk Geriatri Vakfı, Geriatri ve Gerontoloji Derneji, Alzheimer Vakfı üyeliği vb) belli bir tecrübe sahibi olmam nedeniyle  site sahibi özkan dı sanırım ismi, derneğin bir adınıda koyarak dernek tüzüğünü taslak olarak hazırlamış ve ona da göndermiştim. Ancak tabii ki yeterli destek sağlanamayınca çalışmalar sadece Dernek Tüzüğünün taslak olarak tartışılması ve hazırlanması, dernek adının konması aşamasında kalmış, içişleri Bakanlığına başvuruda bulunamamıştık. Şimdi bu siteyi bulup üye olunca eski gerçekleşemeyen dernek çalışmalarımızı hatırlamış oldum.. :)

Hatta 2008 yılı eylül ayında göndermiş olduğum mesajıda mailimde saklamışım.. Asagıdaki mesajlarım Entas sitesindeki yazmıs oldugum bolümlerden alıntıdır. Mesajım 2008 yılı eylül ayı içinde tarafımdan yazılmıştır...  Tabii ki aşağıda yer alan yazının içeriğindeki tüm bilgiler 2008 yılına ait bilgilerdir... şu an iceriğinde herhangi bir güncelleme vb değişiklik yapmadım.. Belkide bu isimle ya da benzer amaçlarla bir stk kurulmuş olabilir..
işte 2008 yılındaki işgili sitedeki site yönetimi ve üyelerinin bir  kısmına gönderdiğim mesajım; 

"İnternette taradığımda Amatör Tekne Yapımcılığı ile ilgili bir derneğe rastlayamadım. Bu konuda bir bilgisi olan var mı amatör tekne yapımı ile ilgili işişleri bakanlığından herhangi bir derneğe rastlayamadım..

Eğer bu konuda aktif bir dernek bulunmuyorsa yada aktif değilse ki değil gibi gözüküyor amatör tekne yapımcılarınını bir çatı altında toplanması için dernekleşme önerim olacak.. Su an aktif bir vakıfta yönetim kurulu genel sekreterliğim ve mütevelli üyeliğimle beraber tıbbi bir dernektede üyeliğim devam ediyor, az çok bu işleri biliyorum. Dernekleşerek amatör tekne yapmayı planlayan, bilgi, becerileri ve deneyimlerini başkalarıyla paylaşmak isteyenleri böylece bir çatı altında toplamış oluruz.. Bu konuya site üyeleri nasıl bakıyor 

Benim önerdiğim isim bu:

"Amatör Tekne Yapımcıları Derneği" veya "Amatör Tekne Yapım Derneği"
Kısaltmasıda: "ATYD"

 Eğer karar verilirse billikte uygun bir dernek tüzügü hazırlayarak 7 kişinin katılımı ile dernek kurup üye alabiliriz. Bu sayede çeşitli illerde ileride yerlerde kiralayıp veya sponsorluk veya bağış olarak alarak amatör tekne yapım alanları oluşturabiliriz. STK (Sivil Toplum Örgütü) üyesi olarak sadece tıbbi alanda değil başka sosyal alanlarada girmekte yarar olugunu düşünüyorum.  İçinde görevli olarak bulundugum vakıfta dernekte tıbbi agırlıklı nede olsa..
Dernekleşmede önemli olan "güvenilir" 7 kişinin bir araya gelmesidir. 7 kişi ile dernek oluşturulduktan sonra (Merkez istanbul veya izmir olabilir) çeşitli illerde temsilcilikler açılabilir. Amatör tekne yapımı konusunda meraklı olan kişiler dernek çatısı altında toplanarak gelecekte illerde amatör tekne yapım yerleri oluşturulabilir. Sonuçta bu bir hobi.. ve en büyük sorunda yer...
Maille bana ulaşanlarla bu konuyu tartışabiliriz..



23.11.2004 tarihinde yürürlüğe giren 5253 sayılı Dernekler Kanununun 2. maddesinde derneğin tanımı;

" Dernek: Kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere, en az yedi gerçek veya tüzel kişinin, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek suretiyle oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip kişi topluluklarını” olarak yapılmıştır.


Aşagıda iç işleri bakanlığında kaytlı bulabildiğim denizcilikle ilgili dernekleri görebilirsiniz.


İş İŞleri Bakanlığında Kayıtlı Dernekler:

Yeni Kütük Numarası Kütük Numarası Dernek Adı Bulunduğu Şehir ---
227711 7-20-5 ANTALYA TEKNE İMALATÇILARI DERNEĞİ ANTALYA-Merkez Seç
282204 67-21-51 BATI KARADENİZ TEKNE İMALATÇILARI DERNEĞİ ZONGULDAK-Merkez Seç
228403 35-33-143 İZMİR TEKNE İMALATÇILARI DAYANIŞMA DERNEĞİ İZMİR-KARŞIYAKA Seç
122095 7-15-148 MANAVGAT IRMAĞINI BOT VE TEKNELERİNİ KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ ANTALYA-MANAVGAT Seç

283296 34-121-88 YAT VE TEKNE ENDÜSTRİSİ FEDERASYONU İSTANBUL-ŞİŞLİ Seç


139375 34-112-140 AMATÖR DENİZCİLİK FEDERASYONU İSTANBUL-BAKIRKÖY

102649 43-11-190 AMATÖR BALIK AVCILIĞI DERNEĞİ KÜTAHYA-Merkez Seç
178043 44-8-27 AMATÖR BALIKÇILAR DERNEĞİ MALATYA-Merkez Seç
288068 33-21-109 AMATÖR BALIKÇILAR VE ÇEVRECİLER DERNEĞİ MERSİN-YENİŞEHİR Se

214116 17-10-53 AMATÖR KIYI BALIKÇILARI DERNEĞİ ÇANAKKALE-Merkez Seç
229629 55-17-124 AMATÖR OLTA BALIKÇILARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ SAMSUN-BAFRA

234044 26-11-107 AMATÖRCE BALIK TUTMAYI SEVENLER DERNEĞİ ESKİŞEHİR-Merkez

188023 7-15-180 ANTALYA AMATÖR SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞI YARDIMLAŞMA VE YAŞATMA DERNEĞİ ANTALYA-Merkez


Dernekleşme sayesinde yapılan faaliyetler bir düzen içinde yürütülecek. HAzırlanacak dernek tüzügünde belirtilen faaliyetlerin gerçekleşmesi öncelikli hedef olacak. Mesela ileride amatör tekne yapımcıları için yer sağlanması, uygun koşulların hazırlanması dernek faaliyetlerinde yer alabilecek. Dernege uye olanlar bu yerlerde ortak teknelerini inşaa edebilecek..
Aynı çatı altında değişik şehirlerde dernek üyeleri ortak aktiviteler gerçekleştirebilecek. Bir araya gelerek bilgi aktararımında bulunabilecek. Dernek çatısı altında resmi kurum ve kuruluşlarla, diğer dernek ve vakıflarla işbirliğine gidebilecek. Sosyal sorumluluk projeleri dernek çatısı altında gerçekleştirilebilir. ileride dernek üyelerine kurslar düzenlenebilir mesela tekne yapım, yelkenli kullanımı ... gibi.. Dernek olarak belli işyerleri ile anlaşarak dernek üyelerine dışarıdan alınmasına göre daha hesaplı malzeme saglayabiliriz. Dernek bünyesinde ortak aktiviteler planlanabilir. İllerde il temsilcilikleri oluşturularak katılım arttırılabilir. Gelecekte eğitim yerleri, lokaller ve amatör tersaneler oluşturulabilir.

Bunlar dernek olara yapılabileceklerin sadece birkaçı.. yapılabilecek çok fazla şey bulunmakta.. Benimde gelecekte dernek çatısı altında planlamayı düşündüğüm bazı projelerim bulunmakta.. Önemli olan bir yerden başlamak.. Dernek merkezinin istanbul olması da ayrıca uygun olacaktır.. İzmir ve Ankarada temsilcilikler oluşturabiliriz..

Önemli olan 10-15 kişilik çekirdek ekibin oluşturulması... Bu kapsamda da bu işe gönüllü olabilecek kişilerin bulunması gerekmekte..

Benim bu dernekleşme çalışmalarındaki amacım amatör tekne konusunda çaba gösterenlerin bir çatı altında toplanmasının sağlamasıdır. Sivil Toplum Örgütü haline gelemezsek bir yol alınamayacagı aşikardır. Endtas sitesini uzun süredir izliyorum. Belli seviyede kaldığını farkettim. Önemli olan bir arada ilerleyebilmektir.. İşte fikrimin temel kaynagı budur.
Ne kadar Site içerisinde dışarıdan da gerekirse girişinin engellenebilecegi bir forum bölümünde dernek tüzügü konusunda çalışmayı öneriyorum. Bu olanak dahilinde degilse uyesi oldugum vakfın forum sitesi içinde dısa kapali bir yer olusturabilirim. Bu konuda ozkal beye de sizin bana gondermis oldugunuz mailide iceren mesajı ilettim..

Bu konuda gorev almak isteyenler benimle iletisim kurabilirler."

2008 yılında yazmış olduğum mesaj bu şekildeydi.. işte bu mesajdan sonra dernekleşme konusunda en azından dernek tüzügünün oluşturulmasında 2-3 kişiyle birlikte calıştım.. Tabii ki başka destek olunmadığından, birleşip net bir bir karar alınmadığı için daha sonra da dernekleşme konusunda devamı gelmedi.. Siteye üye olunca kuru kuru sadece merhaba demek dışında birde ilk mesajımda o zamanki çalışmalardan biraz bahsetmek istedim.. Belki ileride bu çalışmalar sonuca ulaşır ve bir çatı altında dernekleşme düşüncem ve hedeflerim gerçekleşir.. İlk mesajım biraz uzun oldu ama farklı bir başlangıç yapmak herzaman iyidir diyerek fazla da başınızı ağrıtmamak için ilk mesajımı burada bitiriyorum..
Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Anlam Kazanır...

ismailoruc

  • İleri Rehber
  • ***
  • İleti: 1.133
  • Ad Soyad: İsmail Oruç
  • Bulunduğu İl: İstanbul
  • Doğum Yılı: 1960
  • Tekne Adı: Devekuşu-2
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2014, 06:10:27 ÖS »
Neden olmasın?
Bence olumlu bir yaklaşım. Tartışarak detaylandırır ve şekillendirebiliriz.

servet

  • Kıdemli Üye
  • Onursal Rehber
  • *
  • İleti: 2.779
  • Tekne Adı: avanti
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2014, 11:03:05 ÖS »
şimdi İsmail kızacakta,dernekcilik zor iştir.! genelde derneğin giderleri (kira,matbuat,elektrik vb)ve koşuşturması üç,beş kişinin üstüne kalır bu tip derneklerde..türk toplumu örgütlü bir toplum aşamasında değil henüz...iktiri bokton bir çevre güzelleştirme derneğinin yönetimindeydim geçmiş yıllarda ..ciddi,ciddi iki kere yargılandım savcıda kafayı takmıştı bize :),Rahşan affı diye bilinen af ile davalarımız düştü..kurumsallaşma olmadan dernekçilik olmaz..bugün bir derneğin nerden baksan 2000 tl kira vs masrafı çıkar..kimse aidat ve kamuoyu oluşturmak için koşuşturmaz...1970 lerden beri dernekçiliği bilen bir insanım ama şimdilik nafile bir çaba...dünya ve ülke gündemini takip etmeyen bir toplum lokal olaylarda iyice kayıtsız kalacaktır..üzgünüm ama gerçekler bunlar..bu konuda ismailin evel öte çabaları var,takdir ediyorum ama yaşadığımız günlerde nafilr çaba bunlar..denizcilerin bir kısmı paralı,tuzu kuru insanlar barınak yada amatör tekne yapımı ile pek ilgilenmezler..parayı bastırır ya marka tekne alırlar,varsa teknelerini marinaya bağlarlar..meraklı büyük bir kısımda gördüğüm kadarı ile hercai gönüllü bugün burdalar yarın yoklar..geriye kaldık sen,ben bizim oğlan :)

drankara

  • Yeni Rehber
  • **
  • İleti: 30
    • Gezginim
  • Ad Soyad: Levent Göçmen
  • Bulunduğu İl: İzmir
  • Doğum Yılı: 1976
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2014, 02:47:31 ÖS »
Bir STK da çalışmak bahsettiginiz gibi dikkat edilmesi gereken birşeydir.. İlgili yönetmeliği, yapılacak yapılmayacak seyleri iyi bilmek, stk larda geleceği de düşünerek uyduruk bir sebepten yargılanmamak icin attığımız imzanın bilincinde davranarak ciddiyetle uğraşılması gerekmekte.. Sizin de bahsettiginiz gibi başta heyacanla davrananlar 3-4 ay gectikten sonra ortada görünmüyorlar..işin icinde para olmayan amatör ruhla ilerlemeye calısan  tüm sivil toplum örgütlwerinin kaderi bu aslında..  İşte bu sebepten herkonusunu tartışmaya acmak gerekiyor.. hedefleri amacları önceden belirlemek, buna göre herşeyi şekillendirmek, bu amac ve hedefler icin gönüllü olarak calısabilecek kişilerle bir araya gelerek bir stk yı oluşturmak gerekiyor.. baştan iyi kurgulanmayan, hedefi amacı belli olmayan, bu amaç ve hedef icin hicbir ucret almadan, kendinden zamanını hatta parasını da vererek gönüllü olarak çalışacak kişilerle işe başlamak ve sürdürmek gerekiyor.. ve tabii ki tüm kişilerin birbirine güvenmeleri, tanımaları gerekiyor... buda zaten zaman alacak bir olay..  Para işide tabii cok önemli.. aidat vb gibi şeylerin ciddi ciddi önceden iyi planlanması, yorgana göre ayagın uzatılması gerekiyor.
 Dernek, kooperatif vb  catısı altında bir araya gelinmesiyle daha güclü olunabileceği bir gerçek... İyi bir planlama yapılırsa yararı olabilecek bir calısma olabileceğini düşünüyorum.. parca parca birşey yapılamaz, sesimiz cıkamaz ancak birlik olunursa bir güc oluşur.. buda sivil toplum örgütlerine sahip cıkılarak, destek olunarak saglanabilir..
 
Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Anlam Kazanır...

drankara

  • Yeni Rehber
  • **
  • İleti: 30
    • Gezginim
  • Ad Soyad: Levent Göçmen
  • Bulunduğu İl: İzmir
  • Doğum Yılı: 1976
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2014, 04:06:19 ÖS »
Dernekleşme olsun veya olmasın konunun tartışılmasınr zemin hazırlamak amacıyla aşagıdaki metni derledim..

"Amatör Tekne Yapımcıları Derneği" / "Amatör Tekne Yapım Derneği" (ATYD) amatör tekne yapmayı planlayan, inşaa eden, bilgi, becerileri ve deneyimlerini başkalarıyla paylaşmak isteyenlerin bir çatı altında toplanması hedeflenmiştir.

- Amatör tekne yapmayı planlayan kişilerin bir araya gelmelerini sağlayarak bilgi, becerileri ve deneyimlerini başkalarıyla paylaşılmasının sağlaması
-Kendi teknelerini inşa etmeyi planlayanlar için uygun şartlarda yer, ekipman, malzeme temin edilmesi, yardımda bulunulması,
-Uygun mekanların kiralanması, satın alınması, sponsorluk veya bağış yoluyla derneğe kazandırılması yoluyla amatör tekne yapım alanlarının (amatör tersaneler) oluşturulması, eğitim yerleri, lokaller vb oluşturulması
-il ve ilçelerde şubeler açılması,
- Dezevantajlı grupların da içinde yer aldığı sosyal sorumluluk projelerinin yapılması, diğer stkların projelerine katılım sağlanması
- Türkiyede denizciliğin yaygınlaştırılması amacıyla tekne kullanımı tekne bakımı tekne yapımı vb alanlarda kurslar düzenlenmesi, yenkenli ve motor tekne yapımı ve kullanımı pratik eğitimlerin verilmesi
Denizciliğin ve amatör tekne imalatının kamuoyuna tanıtılması ve sevdirilmesi için çalışmalar yapılması,
- İnternet, görsel ve basılı medyada amatör denizciliğe ve amatör tekne imalatına gereken desteğin sağlanması, bu konuda toplantılar, seminerler, sempozyumlar ve paneller düzenlenmesi, düzenlenen toplantı sempozyum, panellere katılım sağlanması,
-Derneğin üyelerine çalışma konularında bilgi sağlamak ve üyeler arasındaki iletişimi sağlamak amacına yönelik olarak bülten, dergi, gazete yayınlayabilir. Derneğin çalışmalarını duyurmak ve amacını geliştirmek için radyo ve televizyon programları hazırlar veya bu tür programlara katılır ve internet ortamında site kurmak yoluyla yayın yapabilir.
- Derneğin amacına uygun toplantı, balo, defile, folklor gösterileri, yarışlar, festivaller, gösteriler, geziler, kongre, seminer, konferans, sergiler, fuarlar organize edebilir ve düzenleyebilir.
-Amatör tekne imalatçılığın geliştirilerek denize olan ilginin arttırılması, geliştirip yaygınlaştırılması amacıyla yarışma, gezi, piyango, balo ve benzeri etkinlikler düzenlenmesi,
-Diğer dernek, vakıf vb ile işbirliğine girilmesi, projeler yapılması,
-Kendi konumuna uygun olarak ve gerektiği zaman, amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu gelirleri temin etmek amacıyla, iktisadi ticari ve sanayi işletmeleri açılması,
-Ortaklıklar, vakıflar ve yardımlaşma sandığı kurabilir
Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Anlam Kazanır...

drankara

  • Yeni Rehber
  • **
  • İleti: 30
    • Gezginim
  • Ad Soyad: Levent Göçmen
  • Bulunduğu İl: İzmir
  • Doğum Yılı: 1976
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #6 : Eylül 30, 2014, 04:13:57 ÖS »
Derneğin amacı, yapabileceği çalışmalar ile ilgili taslak halinde ilk başlangıcı yaptım.. Elimde 2008 yılında oluşturduğum dernek tüzügüne ait eski taslağımda ayrıca bulunuyor..  gerekirse bunuda daha sonra sizlerle paylaşabilirim... ancak öncelikle derneğin yapabileceği çalışmalar ile ilgili tartışmakta yarar görüyorum.. Önemli olan bu kısımdır.. Diğer tüzüğün kısımları zaten standart olarak devem ediyor...
Sizlerin bu konudaki katkı, görüş ve önerilerinizi bekliyorum..
Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Anlam Kazanır...

hakanesba

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5
  • Ad Soyad: hakanB
  • Bulunduğu İl: denizli
  • Doğum Yılı: 1972
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #7 : Eylül 30, 2014, 06:40:01 ÖS »
mehabalar
bende levent beyin fikirlerine katılıyorum. eminim deniz tutkusu bir çok kişide vardır hele de tekne sahibi olmak fakat ülkemiz şartlarında işin ekonomik boyutu öne çıkmakta ve hiç araştırmadan çoğu kişi ön yargılı olarak bu sevdadan vazgeçmekte böyle bir dernek eminim bir çok kişiye destek olacaktır. etrafımda görüştüğüm ve gerek internet  gerekse medyada takip ettiğim kadarıyla marina fiyatları oldukça yüksek fakat böyle bir dernek altında amatörler için projeler geliştirebilirsek yani anlaşma olur roje olur kiralama olur yerel barınaklar olur bi şekilde çözüm elbetteki bulunur ama önce çoğunluk olmamız gerek

vlkanaydin

  • Kurucu
  • Onursal Rehber
  • *****
  • İleti: 7.311
    • Denizrehberim Forumu
  • Ad Soyad: Volkan Aydın
  • Bulunduğu İl: Bursa
  • Doğum Yılı: 1991
  • Tekne Adı: Suerte Vogo
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2014, 12:40:57 ÖÖ »
Ben bu tip bir organizasyonun olmasını çok çok isterim. Ancak kafama takılan bir,iki soru var ki bu konuda buradanda edindiğim tecrübeler ile şunları sormak istiyorum,

1- Bu işte bir heyecan,heves edip hızlıca başlayan sonrasında durulan,unutan insan sayısı çok fazla. Böyle bir yapı içerisinde eğer bu tür bir durumla karşılaşılırsa nasıl altından kalkılır? veya kalkılabilirmi? Hem ekonomik hem iş gücü olarak?

2- Bu dernek olayının ekonomisi nasıl işlemekte ? Yani İstanbul'da bir merkez kurulduğunu varsayar isek bu yerin kirası vs gibi ödemeler ne ile gerçekleşecek ? Her üyeden her ay para alınacak ise bu miktar nekadar olacak ve nasıl alınacak ?
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!

drankara

  • Yeni Rehber
  • **
  • İleti: 30
    • Gezginim
  • Ad Soyad: Levent Göçmen
  • Bulunduğu İl: İzmir
  • Doğum Yılı: 1976
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2014, 01:50:48 ÖS »
mehabalar
bende levent beyin fikirlerine katılıyorum. eminim deniz tutkusu bir çok kişide vardır hele de tekne sahibi olmak fakat ülkemiz şartlarında işin ekonomik boyutu öne çıkmakta ve hiç araştırmadan çoğu kişi ön yargılı olarak bu sevdadan vazgeçmekte böyle bir dernek eminim bir çok kişiye destek olacaktır. etrafımda görüştüğüm ve gerek internet  gerekse medyada takip ettiğim kadarıyla marina fiyatları oldukça yüksek fakat böyle bir dernek altında amatörler için projeler geliştirebilirsek yani anlaşma olur roje olur kiralama olur yerel barınaklar olur bi şekilde çözüm elbetteki bulunur ama önce çoğunluk olmamız gerek

Haklısınız.. Tekneyi yapmakla iş bitmiyor.. Onu barınduıracak, kışlatacak hatta bağlayabilinecek yerlere ihtiyaç var.. Bu yerlerde makül ücretlerde olmalı. Belki ileride deniz kıyısı olan illerde böyle yerler deniz kıyısında veya denize yakın olan yerlerde açılabilir.. Maddeye bunuda eklemekte yarar var..

-Amatör denizciler için tekne barınak, bağlanma, çekrek, kışlama, park, bakım vb yerlerinin kurulması, yaygınlaştırılması ve işletilmesi

Ben bu tip bir organizasyonun olmasını çok çok isterim. Ancak kafama takılan bir,iki soru var ki bu konuda buradanda edindiğim tecrübeler ile şunları sormak istiyorum,

1- Bu işte bir heyecan,heves edip hızlıca başlayan sonrasında durulan,unutan insan sayısı çok fazla. Böyle bir yapı içerisinde eğer bu tür bir durumla karşılaşılırsa nasıl altından kalkılır? veya kalkılabilirmi? Hem ekonomik hem iş gücü olarak?

2- Bu dernek olayının ekonomisi nasıl işlemekte ? Yani İstanbul'da bir merkez kurulduğunu varsayar isek bu yerin kirası vs gibi ödemeler ne ile gerçekleşecek ? Her üyeden her ay para alınacak ise bu miktar nekadar olacak ve nasıl alınacak ?

İşte en önemli sorun bu.. Merkez istanbul olsa bile Ankara, İzmir vb illerde de şubeyi oluşturacak sayıda merkezin ve açılacaksa şubelerin genel giderlerini ödeyecek şekilde yıllık aidatın bir şekilde aksamaya imkan vermemesi için peşin alınması gerekiyor ki belli bir para havuzu oluşturulduktan sonra bu stk a kurulabilsin. Teknede inşaat edilebilmesi için en azından 100-200 m2 lik olmalı.. O yerin en az 500 TL aylık gideri olur ki 12 ayda 7000 TL eder.. 100 TL yıllık aidat deseniz en az 70 kişi üye olmalı ve aidatını vermeli. İlk açılışta peşin olarak alınmalı ki 1 yıllık ücret önceden ne olur ne olmaz diye hazır olmalı..
 Tabii bu tekne inşaat yerinde teknesini yapacak kişiler aylık örneğin 50-75 TL gibi bir ücret ödeyerek kendi teknelerini Derneğin alet erdevatını kullanarak yapabilirler. Bunun içinde zaten belirttiğim gibi bir ücret ödeyecekler derneğe.. Anlaşmalı CNC kesimm hizmetlerinden daha dusuk ucrette yararlanabilecek, daha hesaplıya epoksi vb alabilmeli ki o yeri tercih etsin..  Kışlama olanağı sağlanacak.. ondan da aylık 50 tl gibi bir ücret alınsın ki derneğe gelir olarak kaydedilebilsin.. 6 ayda 300 TL.. Ankaraya tekneyi getirip götürmekten, o zahmeti çekmekten daha hesaplıya gelir..Böyle bir yer izmir de de şube adı altında açılabilir. İzmirde teknesi bulunan kişiler Derneğin İktisadi İşletmesi olacak bu tipyerlerden cüzzi bir ücret karşılığında yararlanabilir.  Bunlar tabii benim su an aklıma gelen fikirler.. ücretlerde tabii atmasyon.. :) Bunlar derneğe gelir kazandırabilecek şeyler.. Tabii önce en azından 1 yıllık dernek merkezinin ve açılması düşünülen şubesinin masraflarını çıkardıktan sonra bu işe girişilmeli.. Böylece derneğe ek gelir kazandırılmış olur..
Ankarada veya iç anadoluda başka yerlerde yaşayan tekne sahipleri içinde bu yerler tekne kışlatma amaçlı bu sahildeki merkez ve şubeleri kullanılabilir. Tabii kışlatma amaçlı yelkenliler içinde bu yerin tel ile çevrelenmiş, kapalı ve açık alanları olan bir yerinin olması, çekrek yerinden bu merkeze taşıyacak aracı açık kasa kamyonu vb olmalı.. yada araç derneğe ait olmasa bile bir firma araç vb ile anlaşması yapılmalı..
Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Anlam Kazanır...

drankara

  • Yeni Rehber
  • **
  • İleti: 30
    • Gezginim
  • Ad Soyad: Levent Göçmen
  • Bulunduğu İl: İzmir
  • Doğum Yılı: 1976
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2014, 09:19:58 ÖÖ »
Sivil Toplum Kuruluşu nedir ? öne bundan başlamak gerekir.. Bu konuda birkaç tanım buldum.. Aşağıdaki bilgileri Sivil Toplum ve Demokrasi adı altında bir yeterlilik tezinden aldım..
 “Sivil toplum kuruluşları, belirli bir mekan ve zamanda bilgiye dayanılarak teşhis edilen bir ihtiyacı ya da bir ihtiyaçlar demetini karşılamayı amaç edinen, kar amacı gütmeden hizmet veren böylece de kamunun yönetimine katılan kuruluşlardır.
diğer bir tanıma göre STK;  "gönüllü dernekler bir yandan çeşitli fikirler yayarak ve üye gruplarında anlaşmalar oluşturarak, kuruluşlar arasında çatışmaya temel olurlarken, bir yandan da yönetimin gücünü sınırlayıp; onunla yarışacak bağımsız ve yeni güç merkezleri meydana getirmektedir. Dolayısıyla, bu örgütlenmelerin yönetimle diyalog sağlaması ve bu kanallarla bireyin siyasal ilgisini artırması, sonuçta bireyin yönetime katılmasını doğuracaktır. Çünkü bireyler, hem siyasal alanda seslerini duyurabilmeyi ve siyasal sürece yön verebilmeyi hem de kendi yetersizliklerini ve sorunlarını ancak bu örgütlere üye olarak ya da yeni örgütlenmelere giderek çözebileceklerini düşünmektedirler."
yine bir başka tanıma göre sivil toplum kuruluşları “… bireyler belli konularda, belli bir toplumsal hizmeti üretmek için bir araya gelerek, küçük küçük kamusal alanlar oluşturmakta ve bu alanda sağladıkları anlaşmalarla bu hizmeti üretmek için gerekli bir siyasal iradeyi oluşturmaktadır. … getirdikleri parasal kaynaklarla, yaratıcı düşünceleriyle, zamanını ve emeğini ortaya koyarak toplumsal ilişki ağlarından yararlanarak demokratik olarak oluşmuş … farklılık üreten, küçük küçük kamusal  alanlar oluşturan örgütler” diye tanımlamakta.


Peki STK lar ne işe yarar..

Sivil toplum kuruluşları; kamu politikalarının oluşturulması, hizmetlerin sağlanması, programların uygulamaya konulması noktasında baskı unsuru oluşturur. Kendilerini ilgilendiren konularda idari kademelere taleplerini ve çalışmalarını iletmek suretiyle yardımcı olmaktadırlar. Bunun yanında, sivil toplum kuruluşları siyasal ve sosyal yapıdaki kurumların kendi yararlarına işlemleri için çaba gösterirler.

Sivil toplum kuruluşları kamuoyu oluşturma suretiyle bireylerin taleplerinin dile getirilmesine ve dikkate alınmasına yardımcı olurlar. Sivil toplum kuruluşları, kamuoyunu devamlı olarak aktif durumda tutarak, kamuoyuna sosyo-ekonomik süreç hakkında sürekli bilgi vermek, belirli konularda uyarmak işlevini yerini getirirler.

Sivil toplum kuruluşları, kamuoyu oluşturarak, bireylerin taleplerinin dile getirilmesine ve dikkate alınmasına yardımcı olurlar

Sivil toplum kuruluşları, bireylerin önünü açarak sorumluluk ve yaratıcılık bilincini geliştirmektedir.

Yani özetlemek gerekirse.. Bir elin nesi var.. iki elin sesi var.. Bir araya geldikçe sesimizi ancak duyurabiliriz.. Yoksa birkaç kişi kendi aramızda dertlerimizi ancak birbirimize anlatır.. sonrada unutur gideriz.. Sonuca ulaşamadığından da çözümsüzlük uzayıp gider..

STKlarda en büyük sorunlardan ikisi mali yetersizlik ve katılımın azlığı. yani destekçi bulunamamasıdır.. Ne yazık ki ülkemizde stklara katılım, üye olma sayısı çok az.. Ayda 10-15 tl gibi bir dernek katılım ücretini kolay kolay kimse vermez.. ancak kahvelere gittiğinizde, forumlarda konuşmalara baktığınızda herkes bireysel olarak birçok şeyden şikayet etmekte.. Ancak birleşip bir sivil toplum örgütü adı alında bir araya gelip savunuculuk faaliyeti yürütmeye gelindiğinde ne yazık ki sonuç hep aynı olmakta.. Avrupa ya baktığınızda ise STK ların daha güçlü olduğunu görmekteyiz. İşte ülkemizde sivil topluma katılımla ilgili bir araştırma..   

TÜSEV in 2010 tarihli sivil toplum izleme raporunda şöyle denmekte: “Düşük seviyelerdeki üyelik, gönüllü olma, politik aktivistlik ve toplum için yükümlülük alma oranları Türkiye’deki vatandaşların sivil toplum hareketinden oldukça kopuk olduğunu göstermektedir. Sosyal ve siyasi kuruluşlara aktif bir biçimde üye olan vatandaşların oranı sırası ile %4.5 ve %5.3’tür. Gönüllülük söz konusu olduğunda katılım oranı daha da düşüktür; vatandaşların yalnızca %2.’5’i sosyal organizasyonlarda gönüllü olurken siyasi organizasyonlarda bu oran %4.2’dir  (WVS, 1999 ve 2007)”.

işte bu yüzden bir yere gelemiyoruz.. Derdimizi anlatmak, sorunlarımıza bir çözüm bulabilmek, çözüm içinde söz sahibi olabilmek için yapılması gereken sivil toplum kuruluşları çatısında bir aya gelmektir. Yoksa dertler devam eder gider..

İşte denizcilik sektörüyle ilgili sivil toplum örgütünün bir çalışması.. Haber yeni.. 8 Eylül 2014 tarihli..

İzmir'e mega yat üretim merkezi

İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Aslan Bilgi, "Çaltıdere'de bin 200 dönümlük araziye kurulacak merkezde, 130 yat üretici firma faaliyet gösterecek" dedi

http://www.yeniasir.com.tr/Ekonomi/2014/09/08/izmi

İzmir'in liman ve gemi söküm bölgesi Aliağa'da, S.S. İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (YATEK) tarafından büyük bir yat üretim merkezi kurulacak. YATEK Başkanı Aslan Bilgi, Çaltıdere'de bin 200 dönümlük araziye kurulacak merkezde, 130 yat üretici firmanın faaliyet göstereceğini söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'nün proje ile ilgili alt yapıyı hazırladığını ifade eden Bilgi, ÇED ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirti. Yat üretim merkezinin Türkiye'nin ve dünyanın sayılı merkezlerinden biri olacağını ifade eden Bilgi, "Şu anda İzmir'de merdiven altında dağınık ve denizle bağlantısı olmayan birçok yerde tekne üretimi yapılıyor. Bu proje sektörümüz için kaçırılmaz bir fırsat. Her kesimin katkı koyması gerekir. Bu proje, yat imalatında dünyada üçüncü sırada olan Türkiye'nin yükselişinin önüne geçmek isteyen küresel sermaye güçlerinin tuzağını bozmuş olacak. Çünkü bu güçler, Avrupa ve Amerika'daki yat sektörünü krizden kurtarmak için ellerindeki hurdaya çıkmış tekneleri Türkiye'deki Boat Show'larda ya da seyyar, eli çantalı gruplarla internet üzerinden pazarlamaya çalışıyor. Türkiye'yi ikinci el tekne hurdalığına dönüştürmelerine izin vermeyeceğiz" dedi. Sektörün önü açılacak Kurulacak yat üretim merkezinin Ege Bölgesi'nde sektörün önünü açacağını ifade eden Bilgi, "Çaltılıdere Yat Üretim Merkezi Projesi, tekne ve yat imalatında Türkiye'ye basamak atlatacak ve bölgeyi Kuzey Ege Limanlar ve Marinalar Projesi'nde olmazsa olmaz bir bölge haline getirecek. Buraya Avrupa'dan da mega yatların bakım için gelecekler. 2 metre ile 80 metreye kadar yatların ve teknelerin bakımı ve üretimi yapılacak. Kuru havuzu, kızak sistemi, travel lift sistemleri ile boat show fuar alanınında olduğu tekne ve yat sektöründe birinci tedarik adresi olacak. Burası dünya çapında bir yer olacak. En az 5 bin kişiye istihdam sağlayacak olan merkez aynı zamanda gemi inşa mühendisliğinde okuyan öğrenciler için önemli bir staj alanı olacak" diye konuştu. Bilgi, bunun yanında dolgu ve altyapı çalışmalarında da devletin katkılarını beklediklerini söyledi. Torba Yasa desteği Torba Yasa ile kira bedellerinde üreticiye büyük kolaylık sağlandığını belirten Aslan Bilgi, "En son bundan 1 ay önce çıkan Torba Yasa'da Milli Emlak'ın aldığı kararla bütün deniz kıyısındaki yat imal yerleri ve çekek yerleri için toplam cironun binde biri kira tespit edildi. Yani firmalar, yıl içinde toplam cironun binde birini devlete kira olarak verecek. Bu Torba Yasa desteği üreticiye büyük kolaylık sağladı. Devlet desteği hepimizi çok sevindirdi. Yani çalışıp kazanan kira verecek. Bu tam istediğimiz birşey oldu" dedi.

Kaynak: http://www.ssizmiryatvetekne.com/hakkimizda.asp

Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Anlam Kazanır...

ismailoruc

  • İleri Rehber
  • ***
  • İleti: 1.133
  • Ad Soyad: İsmail Oruç
  • Bulunduğu İl: İstanbul
  • Doğum Yılı: 1960
  • Tekne Adı: Devekuşu-2
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2014, 06:43:51 ÖS »
Servet
Kızmadım. asıl olay on kişiyi bir araya getirebilmek ki benzer olası sıkıntıları zaten arkadaşlar da dile getirmiş.
Neden illa bir merkez ve şubeler düşünülüyor.
Her yörenin dertleri ve çözüm şekilleri farklı olabilir. Her yörede bir dernek ve onun üstünde bir konfederasyon olamazmı?
tekne yapım derneği aynı zamanda yapım aşamasından sonra başlayan bağlama yeri sıkıntısını da düşünerek şekillendirilse nasıl olur?

drankara

  • Yeni Rehber
  • **
  • İleti: 30
    • Gezginim
  • Ad Soyad: Levent Göçmen
  • Bulunduğu İl: İzmir
  • Doğum Yılı: 1976
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #12 : Ekim 03, 2014, 01:10:03 ÖÖ »
İzmir Amatör Tekne Yapımcıları Derneği, Ankara Amatör Tekne Yapımcıları Derneği, İstanbul Amatör Tekne Yapımcıları Derneği, Kocaeli Amatör Tekne Yapımcıları Derneği vb iyi olurdu..5 dernek birleşip hemen  "Amatör Tekne Yapımcıları Federasyonu"nu da kurardık.. yanlış hatırlamıyorsam 5 stk birleşinde federasyon kurabiliyor..  ancak her bölgeden yani ilden bu stk da görev alabilecek en az 15-20 kişi bulmamız gerekiyor. Bende izmirde yaşayan bir kişi olarak izmir merkezli bir dernekte aktif olarak calışmayı isterim tabiiki.. ama izmirden 15 kişi çıkar mı ? bilinmez.. Bu konuya olan katılım sayısı su an 5 kişi civarında.. herkes ne yazık ki kendisinden birşeyler vermeden birşeyleri kapma gayesi icinde.. bu yüzden bir araya gelemiyoruz.. sivil toplum olarak örgütlenemiyoruz. bir araya gelenlerde de koltuk kavgası şeklinde kısır çekişmeler hep devam ediyor.. neydeyse 7 yıldır bir stk da genel sekreterim.. iyiki ortada para falan yok.. birde para olsa neolurdu bilinmez.. sivil toplum örgütünü bir araya getirip kurmak ayrı bir iş, devamını sağlamak, birşeyler uretmek, üyeleri bir araya getirip toplantı yapmak ayrı bir dert.. :)
 İsmail bey, sitenizin hemen hemen tüm sayfalarınıi gezi yazılarınızı okumaya devam ediyorum. Bende bir izmirli olarak denize olan tutkum nedeniyle ankaradan Dikiliye tayinimi istedim ve bunu 1 yıl önce gerçekleştirdim. Yakın zamanki planlarım arasında benimde kendi yelkenlimi yapmayı düşünüyorum... su an ev borcu ödedigimden 1-2 yıl ıcın bu istegimi bir süreliğine erteleyecegim ama cokda uzak olmayacagını ümit ettiğim bir gelecekte böyle bir planım var.. ama su an sadece yazılanları okuyup bu konudaki bilgimi geliştirmeyi düşünüyorum.. 
Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Anlam Kazanır...

hakanesba

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5
  • Ad Soyad: hakanB
  • Bulunduğu İl: denizli
  • Doğum Yılı: 1972
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #13 : Ekim 09, 2014, 03:40:40 ÖS »
öncelikle tüm arkadaşların geçmiş kurban bayramını kutlarım. bir adım atmak adına levent beyle denizlide olmama rağmen izmirde kurulabilecek bu oluşuma katılmak isterim.

drankara

  • Yeni Rehber
  • **
  • İleti: 30
    • Gezginim
  • Ad Soyad: Levent Göçmen
  • Bulunduğu İl: İzmir
  • Doğum Yılı: 1976
Ynt: Amatör Tekne Yapımcıları Derneği'ni Tartışalım
« Yanıtla #14 : Ekim 11, 2014, 12:45:07 ÖÖ »
MAdem bir başlangıç başlattık.. devam edelim.. kimler illerinde veya çevre illerindeki böyle bir oluşuma katılabilir.. katkı sağlayabilir ? İl farketmez.. katkı verebilecek, destek olabilecekler illerini belirtsin.. en azından biryerden başlayalım..
İzmir için sayımız 2 oldu.. "Drankara" ve "Hakanesba"...
Diğer iller için bir gelişme var mı ? Kim destek veya katkı sağlayabilir ?
İstanbul ? Ankara ? ...
Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Anlam Kazanır...


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
30 Yanıt
41896 Gösterim
Son İleti Nisan 17, 2012, 11:18:50 ÖS
Gönderen: classicboats- M.Cem GÜR
7 Yanıt
5816 Gösterim
Son İleti Aralık 09, 2011, 09:21:01 ÖS
Gönderen: vlkanaydin
0 Yanıt
3918 Gösterim
Son İleti Mart 29, 2013, 12:58:18 ÖÖ
Gönderen: vlkanaydin
14 Yanıt
9323 Gösterim
Son İleti Ocak 08, 2014, 09:30:08 ÖS
Gönderen: harunm
422 Yanıt
120295 Gösterim
Son İleti Aralık 24, 2020, 11:48:37 ÖS
Gönderen: tamer01
7 Yanıt
5259 Gösterim
Son İleti Kasım 26, 2015, 03:18:18 ÖS
Gönderen: icmimarozan
4 Yanıt
5640 Gösterim
Son İleti Eylül 14, 2019, 04:38:14 ÖS
Gönderen: vlkanaydin
12 Yanıt
12295 Gösterim
Son İleti Nisan 22, 2022, 04:46:45 ÖS
Gönderen: ender büyükçulha
8 Yanıt
1926 Gösterim
Son İleti Eylül 29, 2023, 03:55:50 ÖS
Gönderen: poseidon556