Gönderen Konu: Meze-Acılı Ezme  (Okunma sayısı 3506 defa)

vlkanaydin

  • Kurucu
  • Onursal Rehber
  • *****
  • İleti: 7.304
    • Denizrehberim Forumu
  • Ad Soyad: Volkan Aydın
  • Bulunduğu İl: Bursa
  • Doğum Yılı: 1991
  • Tekne Adı: Suerte Vogo
Meze-Acılı Ezme
« : Mart 20, 2012, 09:09:32 ÖS »




Acılı ezme türk mutfağında tercih edilen mezedir.Özellikle kebapla beraber servis edilir çoğu yerde.

Malzemeler,

1 DİŞ SARMISAK
1 tutam kadar maydanoz ve dereotu
1 çay kaşığı taze nane
2 kuru soğan
2 domates
2 yeşil biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber, pul biber, limon suyu, zeytinyağı

Yapılışı;

Soğanı,dereotunu,taze naneyi,maydanoz ve biberi rondoda çırpın.Ardından süzgece bırakıp suyunu süzün malzemelerin.Domateslerin kabuklarını soyup yine rondoda parçalayın tüm malzemeleri karıştırıp,üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.Kaselere bırakıp servis yapın afiyet olsun
VOLKAN AYDIN
Nilüfer/Bursa
admin@denizrehberim.com

Suerte Vogo'nun Yapım Macerası İçin Tıklayın!


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
4 Yanıt
5197 Gösterim
Son İleti Mart 23, 2012, 12:24:41 ÖS
Gönderen: msceylan
0 Yanıt
4015 Gösterim
Son İleti Mart 20, 2012, 09:08:46 ÖS
Gönderen: vlkanaydin
0 Yanıt
3085 Gösterim
Son İleti Mart 20, 2012, 09:10:15 ÖS
Gönderen: vlkanaydin
0 Yanıt
3344 Gösterim
Son İleti Mart 20, 2012, 09:11:15 ÖS
Gönderen: vlkanaydin
0 Yanıt
3170 Gösterim
Son İleti Mart 20, 2012, 09:11:56 ÖS
Gönderen: vlkanaydin
1 Yanıt
3676 Gösterim
Son İleti Ağustos 21, 2016, 01:26:53 ÖS
Gönderen: Mustafa Umut Sarac