Denizrehberim Eğitim Merkezi > Teknede Zor Anlar

Tekneden Denize Düşerseniz ?

(1/1)

vlkanaydin:
Tekneden denize düşerseniz veya denizde kurtarılmayı beklemek zorunda kalırsanız ;

Buraya kadar hep ?kurtarma?dan söz ettik. Ama yeri gelir ?kurtarılmayı? bekleyen bir durumda kalabilirsiniz.
Su üzerinde yüzerek ulaşabileceğiniz ve üzerine çıkabileceğiniz bir cisim yoksa, sahilden de uzakta iseniz yüzerek enerjinizi boşuna tüketmeyin.

Varsa can yeleğinizi şişirin ve ?Help Pozition?a (HELP: Heat Escape Leassing Position) geçerek yardım gelmesini bekleyin.

Vücudunuza vereceğiniz bu form, ısı kaybını en aza indirgeyecektir. Pozisyon, dizlerin gövdeye çekik halde tutulması ve başın dik tutulmasından ibarettir.

Fazla hareket ısı kaybını arttırmak ve enerjinizi tüketmekten başka işe yaramaz.

Paniğe kapılmamak her zaman olduğu gibi burada da temel faktördür. Aslında paniğe kapılmanıza gerek yok çünkü siz ne yapacağınızı artık biliyorsunuz.
Görüldüğü gibi denizde veya su üzerinde sürekli olarak can yeleği takmak son derece yararlı bir eylemdir.

TurkSail'den Yararlanılmıştır.

izci04:
Bu yararlı bilgiler için çok teşekkürler.Bu konu bence sadece teknesi olanları değil İstanbul'da yaşayan ve vapurları kullananlarıda ilgilendiriyor :D Haberlerde gördük Türkmenistanlı bir bayan suya düşmüş.Allah korusun tabikide ancak öğrenmemiz gereken bilgiler.Ellerinize sağlık.

celenoglu:
Özellikle teknede yalnızken denize düşmeyin. Eskiden gemilerde denizcilerin yüzme bilmesi tercih edilmezmiş.  Sebebi ise denize düşen kişinin ölümünün kesine yakın olması imiş, bu nedenle düşer düşmez ölmesi düşen açısından en iyi çözümmüş. Özellikle yüzerek kıyıya çıkamayacak kadar açıkta seyrediyorsanız ki bu 10 mil olarak verilir, denize düşmeyin. Bunun için emniyet kemeri kullanın ve doğru noktalara bağlanın. Emniyet kemeri denize düşmemek içindir.  Küpeşteye yakın bir yere bağlanırsanız düşersiniz ve kemer sizi suda sürükler, bu koşullar ise denize düşmekten beterdir.

Navigasyon

[0] Mesajlar

Tam sürüme git